perjantai 26. joulukuuta 2014

Filin keskenjäänyt Wilhelm's Scream

Tänään on tämmöinen välipäivä jolloin ei varmaan tapahdu mitään jännittävää ja lagataan täällä Kingstonissa kuutisen tuntia odottelemassa että bussi veisi meidät sivistyksen pariin.. Joten aikaa tappaaksemme, päätettiin kirjoittaa kollaasi kaikista niistä supertyperistä jutuista, jotka sikiää kuin sienet sateella.. ja mitkä ovat myös lopputulos kun meidät kaksi isketään samaan paikkaan useammaksi viikoksi Hobitin kolmososan jälkeen. Jotenkin ne tunteet on pakko purkaa, tulkoon siis ulos hysteerisinä juttuina, jotka tuskin naurattavat ketään muita kuin allekirjoittaneita. Spoiler varoitus ja silleen..

Painotetaan tähän väliin vielä sitä että nämä tulevat jutut on, kuten saatte huomata, vain huonoa huumoria ja typerää läppää. Me tiedetään kyllä oikeatkin teoriat ja miten asiat meni, mutta tämä on tosiaan sitä hysteeristä läppää mikä syntyy kun yritetään käsitellä näitä meidän suuria tuntemuksia. Älkää siis pliis tulko korjailemaan näitä teorioita vääriksi, koska.. no me tiedetään että sitä ne on. Paitsi se ettei Thranduilia kiinnosta. 

Filin keskenjäänyt Wilhelm's Scream, jota ei luojan tähden ollut itse elokuvassa mutta jolle me ollaan naurettu nyt viimeiset kaksi viikkoa.

Jos Thorin olisi selvinnyt hengissä;
Thorin: "Haluuks letittää mun parran? :3"
Bilbo: *sairaalloisella yliäänellä* "En!"

Tossu-teoria nro. 1: Bard & Thranduil
Tässä taitaa olla koko elokuvan ainoa parivaljakko, jolla ei ole bromancesta tietoakaan. Thrane vaan sanoo ja Bardsu tekee.. Joskus se ei edes sano, se vaan katsoo.. ja Bardsu toimii. Ajateltiin asia niin että kun Legolas rupesi angstaavaksi kapinallisteiniksi niin Thrane luovutti ja hankki uuden tossutettavan Legolasin tilalle. Meidän kännyköiden nimet on nykyään Thrane ja Bardsu koska aina kun me ladataan puhelimia niin Bardsulla kestää ikuisuus koska Thrane tossuttaa sitä. Btw. Bardsu on sininen ja Thrane pinkki.

Tossu-teoria nro. 2: Thorin ja Bilbo
Ei, Bilbo ei ole tossu vaan Thorin. Kelatkaa nyt! Jo ekassa osassa Thorin heittää itsensä kalliolta alas vain koska Bilbo on tippumassa. Kakkososassa tyrmissä Thorin uhraa koko companynsa haistattelemalla Thranelle, koska tietää että Bilbo on jossain.. Ja no sitten kun ne on tunkemassa itseään tynnyreihin ja muut väittää vastaan.. Bilbo vilkaisee Thorinia ja Thorin toimii. Kolmososassa Thortsa sitten vaan lahjoo Bilboa ja samalla kun kaikki muut raataa, Bilbo vaan tsillaa ja se on nähtävästi Thortsalle ihan okei. Kunhan hobitti pysyy näköetäisyydellä..
Eikä sovi unohtaa sitä että koko trilogian ajan Thortsa on muka ignoorannut Bilboa mutta sitten viimeisillä hetkillään muistaa sanatarkkaan asioita mitä Bilbo on mennyt sanomaan.

Teoria siitä kuinka Durinin suvun brunetet on dorkia
Alotetaanpa Kilistä; no ensinnäkin se nyt on selvää että Fili saa kokoajan olla katsomassa Kilin perään ja heti kun Fili menee sitten kuolemaan.. menee ehkä vartti ja Kili lähtee samalle tielle. Toisekseen kaikki Kilin ensimmäisen osan jutut; tuoppi kaatuu syliin, "If there is a key.. there must be a door" ja sitten Kilin "there's another way in!" no shit Sherlock. Sitten se poninvahtimisjuttu josta ollaan aika varmoja että Fili juuri selitti Kilille että mitä me nyt ollaan tekemässä.. ja oho ponit katos. Ja samantien peikkojen luona kun Fili on hetkeksi jättänyt Kilin yksin hakeakseen itse apua.. Kili säntää peikkojen luo ja saa hobitista naamaan. Ja tottakai kaikki muut saa sitten tulla pelastamaan. Tokassa osassa Tauriel-tytsy saa sitten pelastaa Kilin kolme hiton kertaa! KOLME. Kili, ei.. Ja sitten Kili, joka on selvästi siinä iässä kun rakastutaan kaikkeen joka liikkuu, menee ja ihastuu Taurieliin koska no nainen. Jee! Tästä todisteet löytyy ykkösosan extended cutista, jossa Kili rakastuu haltiatytsyyn.. joka osoittautuu poitsuksi. Tuosta nuolesta täytyy vielä sanoa sen verran että selvästi Kili on lukenut jostakin että kunnon soturit eivät valita.. joten päättelee että kannattaa olla hiljaa ja antaa sen jalan mädäntyä irti. Hyvä päätös taas.
Kolmososan Kili sitten taas.. haluaa ottaa Taurielin mukaan Ereboriin? Camoon man! Etkä ole peloissas vai? No mitähän sun paraikaa friikahtava enos tykkäis siit ajatuksest et raahaat jonkun haltiatytsyn sen vuorenalaiseen valtakuntaan ja vielä kun kyseessä on tytsy, joka oli suurimmalti osin vastuussa siitä että teidät heitettiin Thranen tyrmiin. Kili, nyt vähän sitä yritystä edes.

Sitten Thorin. No ensinäkin, jos alotetaan ykkösosasta, niin.. well.. "I lost my way.. twice." Ja sitten Balinin "there is a dwarf I would follow" ja silleen. Apua? Ja sitten se tosiasia että Thorin sanoo Gandalfille ettei voi taata Bilbon turvallisuutta.. ja ehkä kuukausi myöhemmin on jo viskomassa itseään sieltä kalliolta alas. Hienoa Thorin, hyvä poika. Ja no siis onhan se ihan fiksu ratkasu sekin että sua vastassa on sua kaks kertaa isompi örkki.. joka viel istuu sua kaks kertaa isomman hukan seläs.. ja sä sitten lähet yksin vaan.. juoksee sitä päin ja ottaa turpaa? Onhan se fiksua, juu. Kakkososassa Thortsa sitten tosiaan.. eksyy jälleen. Ja uhoaa sille Thranelle, jolla ei tosiaan ole kiire mihinkään toisin kuin Thortsalla jolla on ehkä viikko aikaa selvitä vuorelle ja etsiä se hiton ovi. Well done, again. Ja siis Thrane ois halunnu kourallisen kiviä ja sä olit sillee "ei." ja palasit iloisesti takaisin tyrmiin.. varsin tyytyväisenä itseesi. Voi Thorin.
Kolmosessa Thorin sitten.. no onhan se jäbä aika sekaisin kokoajan, mutta sitten kun se siitä "järkiintyy" niin ah! Tässä me nyt ollaan hengattu joku viikko haarniskoissa ja sitten kun lähdetään coolisti sotaan niin onhan se fiksu idea heittää se haarniska sinne jonnekin nurkkaan mätänemään. Eihän sillä olisi mitään tehnyt. Ainakaan pelastanut omaa henkeä tai mitään.

Tähän brunette-teoriaan liittyen meillä on myös teoria siitä kuinka Fili ja Dwalin yrittävät kokoajan pitää silmällä näitä holhokkejaan; Fili on kokoajan varmistamassa ettei Kili pääse tekemään mitään typerää.. ja no epäonnistuu siinä kyllä aika lahjakkaasti.. Ja Dwalin tuommoisena henkivartijadudena yrittää selvästi kaikista ilmeisetä ja eleistä päätellen pitää Thorin kuninkaana ja johtajana, mutta epäonnistuu tietysti koska Bilbo ja Thorinin tossuus (lue tossuteoria nro. 2).

Ajatus tuonpuoleisesta ja siitä kuinka kukaan ei tottele
Tästä päästäänkin mukavasti ajatukseen tuonpuoleisesta ja siitä kuinka oli oikeastaan ihan kilttiä tappaa kaikki nuo kolme eikä esim. vaan Filiä. Ajatellaanpa asiaa Dwalinin kannalta! Se kun tuntuu olevan vähän vastuussa koko tuosta tuhoutuvasta sukuhaarasta niin jos vain Fili olisi kuollut.. Niin Dwalin-raukka olisi joutunut olemaan loppuelämänsä siinä Kilin ja Thorinin välissä! Kili juoksee toiseen suuntaan ja Thorin toiseen ja Dwalin yrittää estää molempien idiotismia kukoistamasta. Vähän sääliä nyt hei! Ja sit ne kaikki kuoli, onneks.
Tässä pitää nyt huomauttaa ettei näissä elokuvissa kukaan koskaan tottele ketään; Thorin selvällä yleiskielellä käskee Filiä ottamaan veljensä ja menemään tutkimaan torneja ja painottaa että jos ne huomaa jotain, niiden on tultava takaisin. Vaan ei! Fili sitten fiksuna poikana (mutta toki astetta fiksumpana kuin nämä brunetet) lähtee sooloilemaan ja sitten lentää alas tornista. Vikoina sanoinaan käsky juosta. Kuka juoksee ja minne? No tavallaan Thorin ja Kili häntä tottelivat, koska kyllä molemmat juoksi joskin luultavasti väärään suuntaan kuin mitä Fili tarkoitti.
Ja sitten Fili siellä tuonpuoleisessa ehtii sen vartin verran kelailla että onneksi velipoika ja eno nyt kuitenkin selvisi.. ja sitten Kili tupsahtaa paikalle sillee "MITÄ TAPAHTUI?!" ja Filiparka joutuu jatkamaan ikuisuuden tätä Kilin kaitsemista. Kilin, joka ei enää vanhene eli pysyy ikuisuuden tollaisena typeränä saappaana. Ja hetken päästä paikalle tupsahtaa myös Thorin, jolloin keskustelu käskyjen kuuntelemisesta on varmaan paikallaan; "Fili!! Mä käskin sun tutkia enkä toimia!" "No mä käskin sun juosta mut juoksitko?!" "....."

Toinen ajatus siitä mitä olisi tapahtunut jos Thorin olisi selvinnyt
Joka kerta kun Thorin yrittää karata Ereborista käymään Repunpäässä, metsänhaltiat vangitsee sen ja Dwalin käy sen sieltä sitten maksamassa ulos. Dwalin tekee diilin Thranduilin kanssa että aina kun Thorin karkaa niin jos Thrane pysäyttää sen, Dwalin antaa sille yhden sellaisen valkoisen jalokiven. Näin saadaan Thortsa pidettyä Ereborissa eikä se karkaa yksin erämaahan tapattamaan itseään.. ja no.. eksymään.

Thranduilia ei kiinnosta
No tämä nyt on ihan selvä asia ettei sitä kiinnosta, kaikkihan sen kai näkee? Mutta tästäkin me ollaan revitty hauskaa vaikka kuinka paljon.
Ensinäkin se aamu kun Lake Townin dudet on että "voi ei me kuollaan ku ei oo ruokaa ja on kylmä" ja Bard sitten astelee sinne alas ja on että oho haltia-armeija. Mitä on Thranduil tehnyt siis koko yön? Se on huurruttanut pienen peppunsa siellä hirven selässä ja odottanut että saa tehdä näyttävän sisääntulon sopivasti kun Bard käppäilee paikalle. Vain todetakseen ettei tullut Bardin takia.
Sitten kun Bard on käynyt juttelemassa Thorinin kanssa ja palaa takaisin ollen että "He well give us nothing!" niin Thranduilin "ei kinosta"-asenne puskee väkisin läpi miehen todetessä "Just a pity.. but still you tried." Ah!
Seuraava ja ehkä yksi kauneimmista "Thranea ei kiinnosta"-hetkistä on ehdottomasti se kun Gandalf paasaa örkeistä siellä teltassa. Ne ilmeet, voi ne ilmeet.. ja se kuinka Thrane sitten tossuttaa Bardia siinä hetkessä ja saa Bardinkin uskomaan että tämä on shittiä (ota tuosta viiniä ja vedä pää täyteen, mä oon kiva dude ja mua pitää kuunnella).
Sitten kun koko armeija marssii Ereborin eteen ja Thorin melkein heittää Bilbon alas, Thrane on taas kauniin välinpitämätön itsensä.. paitsi sitten kun alkaa tapahtua ja mies selvästi toivoo sitä sotaa että saisi nuijia hieman kääpiöitä. Ja sitten kun Dain saapuu paikalle aukomaan päätään niin selvästi Thrane ignooraa kaiken mitä puhutaan.. kunnes Dain mainitsee "his pretty head" ja se menee kyllä läpi.
Ja onpa Thrane sodassakin sitä mieltä että nyt lähdetään kyllä menemään kun mun hirvikin meni saakeli kuolemaan! Hevosellahan en ratsasta, koska ne haisee ja se haju tarttuu sitten muhunkin yhyy.
Btw. Thrane vaihtaa saappaat jossain Dalen ja Ereborin välissä.

Teoria siitä kuinka Gandalf on paha mies
Ensinäkin koko reissuhan oli Gandalfin idea! Ja mitä tulee vikan osan sanoihin siitä että "kukaan ei voi vastustaa kullan kirousta", Gandalf tiesi koko ajan että kun Thorin menee sinne hiton vuoreen.. se sekoaa. Mut hei! Tässä on sulle tämmönen kiva avain, jolla sä pääset sinne vuoreen! Ja hei! Saat kaupanpäälliseksi tämmöisen kivan hobitin, jonka elämän mä voin tässä samalla tuhota. Jee ihanaa!
Bilbo ja Thorin nyt sitten kasvattelee välilleen sellaisen oikein mukavan bromancen ja kun Thorin sitten menee kuolemaan niin sehän tietysti pistää Bilboraukan ihan palasiksi.. Ja siinä kun Bilbo haluaisi vain itkeä ja kuolla, Gandalf tulee häiriköimään sen typerän piippunsa kanssa! Vähän tahdikkuutta ja silleen. Ja ajoitus? Miten niin velho ei ole koskaan myöhässä tai ajoissa vaan saapuu aina oikeaan aikaan?! Nope!
"I don't always take hobbits on a jorney with me.. but when I do, I broke them." 
 Sormusten herrassa Gandalf vaan toteaa ettei se sormus, jonka olemassaolosta se tiesi, romuta Bilboa tarpeeksi niin se käskee sen jättää se sormus Frodolle joka ei toivon mukaan osaa taistella sitä vastaan yhtä voimakkaasti. Sitten se vaan pistää Frodon matkaan yksikseen sen sormuksen kanssa.. Ja koska Sam sattuu paikalle, on se että "jee toinen hobitti rikottavaksi!" ja heittää senkin matkaan. Ja sitten Rivendellissä se saa huomata että hobittien määrä on tuplaantunut, joten ihanaa! Meillä on myös teoria siitä kuinka Azog yritti oikeasti estää kääpiöitä pääsemästä vuoreen ja siten suojella Bilboa kaikelta Gandalfin aiheuttamalta rääkiltä.. ja kuinka Sarumanilla oli samansuuntaiset suunnitelmat ja sen takia se lähetti uruk-hain etsimään niitä hobitteja. Saruman on kiva setä, Gandalf ei!
Ah! Ja tosiaan Gandalf ei koskaan kertonut Bilbolle mitrhil-paidan oikeaa arvoa.. joskin Gandalfin ilkeyden tuntien, se varmaan kertoi sen sitten siellä laivassa jolloin Bilbo hyppäsi laivasta eikä koskaa päässyt toiselle puolelle. Kiitti, Gandalf.
Veikataan myös että kun Konnun väki kuuli Gandalfin lähteneen meren yli, siellä biletettiin oikein urakalla koska ei enää rikottuja hobitteja! Jee!

Pieni hetki Elrondin haarniskalle
Tässä me nyt lähdetään pelastamaan Gandalfia koko valkoisen neuvoston voimin.. mutta ei, ensin täytyy odottaa että Elrond saa puettua haarniskansa niskaan ja sitten me voidaan pelastaa Gandalf. Hang on, we are still coming! Ehkä hieman myöhässä, mutta hei se on yksi teemoista.
Täytyy myös sanoa että Elrondissa on vähän samaa vibaa kuin Thranduilin pyllyn jäädytyksessä; sekin odottelee jossain kulman takana oikeaa showoff-hetkeä jolloin Galadriel sanoo traagisesti "I am not alone!" ja sitten tullaan näyttävästi sisään.

Hetki Legolasille ja Taurielille
Ensinnäkin Legolas, tajua jo. Sulla ei ole saumaa nyt tässä jutussa. Toisekseen Tauriel, whatta fuck?! Kili kuoli. Sit sä otit turpaa Bolgilta. Sit Legolas ryntäs apuun. Sekin saattaisi ehkä ottaa turpaan Bolgilta koska no.. Bolg. Mutta mitä sä teet? Sä juokset Kilin raadon luo sen sijaan että auttaisin Legolasia. Not cool, man, not cool. Voiko välinpitämättömämpää enää ollakaan? Selvästi Thranduilin hyvä oppilas. Ainakin parempi kuin poikansa.
Entäs se hetki Gundabadissa kun Legolas jäätää? Armeija tossa nyt vaan vyöryy ulos linnasta ja me tässä katsellaan sitä.. Ja vasta kun Tauriel huomauttaa että meidän pitäisi ehkä lähteä varoittamaan muita, Legolaskin havahtuu että ah tosiaan!

Hetki Kilille ja Taurielille
Älkää idiootit huutako toistenne nimiä siellä tornissa, koska tottakai joku Bolg kuulee ja tapahtuu kauheita. Ja Kili, miksi sä edes juokset sinne ylös torniin? Mitä sä luulet sieltä edes löytäväsi kun Thorin tappelee jo Azogin kanssa?

RANDOM KOIRA
Meillä kummallakaan ei ole pienintäkään käsitystä siitä mitä Bard mesoaa siinä kohtauksessa, jossa Lake Townin dudet miettii että mitäs hittoa nyt.. Ja syy tähän on se että screenin alareunassa on joku random koira joka ensin tuijottaa väkijoukkoa ja kuuntelee ehkä Bardia.. Mutta sitten kyllästyy ja lähtee tassuttelemaan ruudun alareunaa pitkin. Voi koira. Joka kerta se vie huomion.

Fanit ja Jackson kommunikoivat leffassa
"The Jackson sickness. I've seen it before.. 13 years ago. The look in their eyes. Terrible need. It's a fierce and jelous love, Bilbo. It drove them mad." - Balin

"If this is love I do not want it.. Why does it hurt so much?"
"Because it was real." - Tauriel & Thranduil

"WHY ME?!" - Alfrid

"Poor souls." - Balin

Hetket leffoissa kun viitataan törkeästi loppuun
"Change the tune, will you? I feel like I'm in a funeral or something.."
"Did somebody died?!" - Nori & Oin, ykkösen extended Rivendell

"There is no king under the mountain nor will there ever be." - Legolas, kakkosleffa

"We live to die another day." - Thorin, kolmosleffa (btw. tässä kohtaa voi tuntea teatterissa kuinka koko fandom tyrskähtää koska kaikki tietää et.. no you won't.)

"Dwarves will be slaughtered."
"Yes.. they will die." - Tauriel & Thranduil, kolmosleffa

Randomeja quoteja jota ollaan hoettu viime päivinä:
"Se on hauskempaa kun on extended!"
- P.J.

"I will will find you.. and skin you!", jonka voi kuulla aina jos koetaan joku uhaksi. Kuten suomalaisturistit.. ja Jackson.


"Terrible need!", jonka voi kuulla aina kun mennään katsomaan Hobittia.. tai ajatellaan Wetaa.. tai Wellingtonia.. tai jotain...

"Oh CAMOON!", joka tuli Dainiltä.

"I will not hide behind the wall of stone when others fight our battles.. FOR US!"
"I know."
"..."

"Will you have peace... or war?"
Thranduilin ajatuksia; "Say war.. say war.. say war.."
Sama toimii myös kohdassa jossa Thorin on heittämässä Bilboa alas..
"Throw him.. do it.. do it.. do it!" Tsemppaava Thranduil.

"I am GARLIC! I am DEATH!" koska syötiin kerran valkosipulia ennen leffaan menemistä.

"Is that your Weta stuff? You cannot save them from the water! They will DROWN!" 

Ylipäätään Wilhelm's Scream on ollu isossa osassa meidän elämää viime aikoina. Koko reissu on yksi iso Wilhelm's Scream.

"All the Fili feels!" ja hyppää jostain alas.. tai juostaan jääkylmään veteen.

"Look Thorin! The ducks! They are coming! The ducks are coming! Look!".. aina kun ankkalauma tulee kohti. 

"Go back to your tent. If more people valued tent above hostels, this world would be a smellier place.."

"Pahalta haiseva tyhmä nörttituristi"

"Feilasin kuin Gandalf konsanaan!"

"Oin on kakkaa!" koska.. no.. Järven vartija Morian porteilla söi Oinin joten.. you know how this goes.. Ja aina kun vessa pulputtaa tai nähdään jossain joku epämääräinen klöntti, kuuluu kysymys "Oin, is it you?" 

"Meidän Filissä, meidän Filissä! Siinä on iso reikä kyljessä! Ja se putoaa.. ja se putoaa! Etkä sä... oikeestaan voi sille mitään." 

"Oli ohjaaja Jackson julma mies, dudaa dudaa! Se tuskan paikat tarkoin ties, dudaa dudaa! Se jätti fanit kärsimään ja pihtasi extendediä hirveää! Oli fanien kauhu tuo Jackson aina vaan!" 

"JACKSONNNN!!"

Ollaan myös ölisty paljon asioita sellaisella typerällä turistiäänellä jota en saa tähän nyt mitenkään iskostettua. Typerä turistiääni kuitenkin. 

Ja sitten täytyy tähän iskeä myös lyriikat, jotka on tarkoitus laulaa Kulkuset-sävelmällä!

Dying in the snow,
Cause one orc of Gungabad
Through the feels we go!
Crying all the way!
Cause of Arkenstone
Is driving Thorin mad!
What pain it is to fight and see
In the Halls of Erebor!

Oakenshield, Oakenshield
Oaken all the way!
Thorin dies, Bilbo cries
This is not okey!
Oakenshield, Oakenshield
Oaken all the way!
Thorin dies, Bilbo cries
This is not okey! Hey!

Azog on his way
To kill Durin's heir
Soon will brothers die!
Together side by side!
Their doom was clear and dark!
DEFILER HAD HIS FUN!
He killed Thorin and his sons
and then we got upset! Hey!

Oakenshield, Oakenshield
Oaken all the way!
Thorin dies, Bilbo cries
This is not okey!
Oakenshield, Oakenshield
Oaken all the way!
Thorin dies, Bilbo cries
This is not okey!


Kaiken kaikkiaan nämä trilogiat on yksi iso feilausten sarja eikä kukaan koskaan tottele käskyjä, kaikki on toistensa tossuja eikä Gandalf ole koskaan paikalla oikeaan aikaan. Paitsi Helminsyvänteessä, joka on se poikkeus mikä vahvistaa säännön.

Ps. Se biisi mikä soi kohdassa jossa Fili kuolee.. Kuka hitto keksi antaa sille nimeksi "THE FALLEN"?!

Pps. Mitään biisiä ei nyt ole, koska ei koettu että mikään biisi olisi tämän merkinnän arvoinen. 

2 kommenttia:

  1. Meinasin kuolla nauruu mones kohtaa ja ku kärsin viel yskästäki nii kiva... kiitos. XD Mul tuli vaa mielee Thranen hirven kuoltua et se nous hakkaa populaa vaa siks ku sen hiukset meni sekasin... Ei hirvellä niin väliä, mutku "You messed my hair!"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah kyllä! Ja se tosiasia että Thrane ei saanu keneltäkää turpaa ja ainoo merkki sodasta oli hyvin taiteelliset veriroiskeet sen poskissa x) talk about style..

      Poista