maanantai 8. joulukuuta 2014

Big fish, little fish!

Napier.. Hyvin hämmentävä kaupunki Aucklandin, Rotoruan ja Taupon jälkeen. Ensinäkin täällä on joka paikassa palmuja ja fiilis on kuin Espanjan saaristosta ilmastoineen kaikkineen.. paitsi tietysti parempi. Täällä on myös suojatiet samanlaisia kuin Suomessa, ensimmäistä kertaa. Hämmentävintä on kuitenkin se että kaikki paikat menee kiinni viideltä, oli sitten arkipäivä tai viikonloppu. Myös siis kahvilat ja suurin osa ravintoloista.




Tauposta siis tosiaan lähdettiin ilman että tiedettiin missä sitä vietettäisiin seuraava yö. Suunnitelma oli ottaa jalat alle bussiasemalta ja rientää YHA:an eli paikalliseen hostelliketjuun itkemään olisiko niillä meille mitään majoitusta tarjolla. Kiva respasetä sitten kertoi että ensimmäistä kertaa kolmeen viikkoon se voi vastata meille myöntävästi mutta joudutaan vaihtamaan huonetta ensimmäisen yön jälkeen. Sehän sopi meille ja ensimmäinen yö sitten vietettiinkin neljän hengen huoneessa minnesotalaisen ja saksalaisen naisen kanssa. Ensin me ajateltiin ettei ne puhu ollenkaan, mutta palattuamme ruuan haku reissulta ne yllättäen osoittikin sosiaalisia eleitä kysymällä meiltä mitä hittoja me ollaan koska puhutaan niin outoa kieltä. Olivat kuulemma pohtineet asiaa meidän poissaollessamme. Vastattiin että suomalaisia. Siitä lähtikin sitten kunnon keskuselu Suomen talvista ja saunasta.





Suihku täällä YHA:ssa oli melko venka elämys, koska niitä oli kaksi.. ja Mira sai niskaansa vain jääkylmää vettä ja Willu puolestaan tulikuumaa. Siinä sitä sitten yritettiin pestä Taupon jäljet nahoista ja tukasta. Toisena iltana suihkut, jotka olivat eri suihkut kuin ensimmäisenä iltana, toimivat hyvin. Vaihdettiin siis ns. rappua tokaksi yöksi ja nyt yövytään mukavasti söpössä vaaleanpunaisessa pienen budjetin hääyösviitissä merinäköalalla. Not bad.



Muikee fisu

Aamulla me suunnattiin ensitöiksemme metsästämään sitä kuuluisaa aamukahvia, mutta Napier oli hanakasti sitä vastaan ja saatiin sellaista vasta National Aquarium of New Zealandista jonne matkamme myös suuntasi. Onneksi kävelymatka ei pienesttä kaupungissa ollut kovin huikea. Täällä on muuten 60 000 asukasta + turistit ja ketään ei koskaan näy missään. Hämmentää.

Muikee kala iskee Willua.




Aquariumissa sitten pyörittiin parisen tuntia ja katseltiin paitsi hassuja kaloja, myös muutamia lohikäärmeitä ja kilppareita ja dinosauruksen jämiä. Ja pingviinejä! Siellä oli myös kiiwejä, jotka kaivoivat jotain monttua ja näyttivät söpöiltä! Niistä ei valitettavasti saatu kuvia koska oli niin pimeää ettei edes järkkäri pystynyt hallitsemaan sitä tilaa.


Duckface


Siellä oli myös sellainen kiva putki, mitä pitkin sai kävellä ja sitten kaikki fisut ja rouskut ja hait lillui meidän ylitse ja meidän sivuilla ja ties mitä. Oli aikas siistiä! Ja tämä koko elämys maksoi meille huikeat 20 dollaria eli jotain ehkä 15 euroa. Wohoo!

Piraijat vaan hengaili siel.

Ne hipsutteli toisiaa kasas.


Water Dragon aka Smaugin serkku.

Fisujen katselun jälkeen sitten mietittiin että mitäs nyt, ja lähdettiin suuntaamaan kulkumme merenrantaa pitkin kohti keskustaa.. tai tourist infoa, josta toivottiin että löydettäisiin jotain tekemistä loppupäiväksi. No, saatiin huomata ettei Napierissa oikeastaan ole "mitään nähtävää" noin niinkuin Uuden Seelannin mittapuulla. Kauniita maisemia toki.. ja joku vankila, jonne olisi saanut mennä pyörimään jos olisi maksanut itsensä kipeäksi muttei meitä huvittanut. Niinpä lähdettiin kaupungille pyörimään.




Pyörittiin useissa hauskoissa pikkukaupoissa joissa oli ties mitä sisustuksesta matkamuistoihin, mutta ensimmäinen ostos tehtiin jossain.. joku laukku/vaatekauppa se oli. Löydettiin superhienot Uusi Seelanti-urheilukassit jonne sai tungettua ihan sikana kamaa! Varsinkin Miralle tämmöinen tuli tarpeeseen koska Taupon jälkeen hänen lentolaukkunsa oli aika liki räjähtänyt, joten uusi laukku tuli tarpeen. Eikä se maksanut kuin 18 dollaria! Kelatkaa sitä!





Sen laukkujen oston jälkeen iskettiin pyllymme vieressä olevaan leipomokahvilaan ja ostettiin juotavaa ja suklaa brownie ja porkkanakakku. Turha edes sanoa kuinka hyvää oli! Kakkujen jälkeen lähdettiinkin talsimaan kotia kohti, mutta eksyttiin matkalla vielä vähän shoppailemaan JayJay's:iin josta ostettiin molemmille hippipaidat ja farkkushortsit. Me tunnetaan jo kuinka hippiys alkaa tarttumaan meihinkin.. Apua?


Dori, is it you..?


Pingviinejä paleli.

Nähtiin myös joku paraati taas.. Tultiin jostain kaupasta ulos ja säkkipillit pauhasi ja mietittiin että mitää hittoa.. Ja sitten nähtiin varmaan se tuhat koulupukuista tyttöä marssivan läpi kaupungin. Hieman hämmensi eikä oikein tiedetä että mitä tapahtui, mutta okei! Hyvää kesälomaa, ehkä?

Astetta isompi kilppari.



Sitten tultiin hetkeksi hostellille ja käytiin kamat kunnolla läpi ja hämmentävää kyllä näiden ostosten jälkeen kaikki mahtuu laukkuihin paljon paremmin kuin Tauposta lähtiessä. Hetki tässä sitten pällisteltiin ja kuunneltiin musaa, minkä jälkeen lähdettiin etsimään safkaa.. ja no nyt ollaan tässä. Jouduttiin hieman matsaamaan tämän koneen kanssa jotta saatiin se auki, mutta onneksi se lopulta myöntyi ja päästiin skriivailemaan!




Huomenna lähdetäänkin sitten aamukahdeksalta kohti Wellingtonia ja bussimatka kestää sen about viis tuntia. Ja ylihuomenna maailmat sitten räjähteleekin oikein urakalla.. Mutta nyt jos pitäisi jotain sanoa Napierista niin aika rentoa porukkaa kun eivät töissäkään viihdy viiden jälkeen!

Nähdään Wellingtonissa (jos kone toimii)!

2 kommenttia:

  1. Mahtavia maisemia ja nuo kaikki erilaiset merenelävät, mahtavia!
    Merihevoset vievät kyllä voiton, miten osaavatkin olla niin herttaisen oloisia.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne kyllä on! :D Aivan mahtava maa kaikenkaikkiaan merenelävineen ja maisemineen ja ihmisineen!

      Poista