perjantai 10. lokakuuta 2014

A hundred thousand things to see

Tänään esitellään meidän TOP 10 asiat ja paikat, jotka on pakko nähdä ja kokea Uudessa-Seelannissa! Listalta jäi pois pitkä litania asioita, jotka eivät joko sille mahtuneet tai jotka me vain yksinkertaisesti unohdimme (ollaan kai ennenkin sanottu ettei olla ne terävimmät muumit laaksossa). Muutenkin me varmaan myöhästyttäisiin lennolta, jos jäätäisiin kaikkia asioita listaamaan vaikka lähtöön onkin vielä se 48 päivää…

Enemmittä höpinöittä on aika aloittaa (the final) countdown (tydydyydydydydyydyydym)!

Photo: here

10. Hot Water Beach
Saarivaltiona Uudella-Seelannilla riittää rantaviivaa, mutta tämä paikka ansaitsee erillisen maininnan ja paikan tältä listalta. Aucklandista matkaa tänne on abouttiarallaa 175 kilometriä, joten luultavasti ensimmäisiä mestoja, joissa pyörähdetään. Spesiaalin juuri tästä rannasta tekee se, että hiekkaan voi kaivaa oman kuumavesialtaan.

Photo: here

9. Nugget Point
Henkeäsalpaavaa rannikkomaisemaa jonka kruununa kohoaa majakka, joka ainakin kuvien perusteella vastaa meikäläiselle kaikkia niitä elokuvia joissa horisontissa pilkahtava majakanvalo on pelastanut laivan täpärästi haaksirikolta. Upeita merimaisemia, mitä muuta voisi toivoa? No eläimiä tietysti! Nugget Point on nimittäin niin hylkeiden, merileijonien, pingviinien kuin myös useiden merilintujen koti.

Photo: here

8. Milford Sound
Kuvittele katsovasi tyyneen veteen joka heijastaa peilikirkkaasti korkeuksiin kohoavat vuoret sen vierellä. Nosta sitten katseesi, vain nähdäksesi kyseisten vuorten kohoavan korkealle yläpuolellesi kurottelemaan taivasta. Allasi tutisee kanootti, joka aivan takuuvarmasti on hetken päästä kyljellään koska et kykene maisemia katsellessasi pitämään mokomaa kurssissa. Niin henkeäsalpaavat ovat Milford Soundin maisemat, että jo pelkät valokuvat riittävät loksauttamaan leuan suunnilleen polviin asti.

Photo: here

7. Sky Tower
Eteläisen pallonpuoliskon korkein torni, 328 metriin kohoava Sky Tower hallitsee Aucklandin kaupunkikuvaa. Jos näet valokuvan Aucklandista, pystyt varmasti bongaamaan Sky Towerin siitä. Ensimmäisinä päivä, kun olemme Aucklandissa ja yritämme toipua pitkästä matkasta, on hyvä hetki kivuta Sky Toweriin katsomaan kaupunkia ylhäältä käsin. Se on varmasti näkemisen arvoista.

Photo: here

6. Kaikouran valassafari
Valaat ovat mystisiä olentoja, joita harva on päässyt näkemään, mutta joiden kohtaamisesta moni taatusti unelmoi. Emme ole tämän suhteen poikkeustapauksia, joten Kaikouran valassafari on ehdottomasti jotain sellaista, mikä täytyy kokea. Peukut pystyyn, että valaat olisivat tuttavallisia sinä päivänä jona saavumme Kaikouraan!

Photo: here

5. Waitomon Glowworm Cave
Voiko tätä kuvailla sanoin? Miten mikään tällainen voi olla edes mahdollista? Tällä hetkellä ikkunani takana maisema on harmaa, sateinen ja betoninen. Tuntuu epätodelliselta, että jossain tuolla on luola, jota valaisevat sadat ja tuhannet (kuinka monet edes!?) kiiltomadot joita on mahdollista päästä katsomaan pienen veneen kyydissä.

Photo: here

4. Rotoruan kuumat lähteet
Rotoruaa on sanottu Uuden-Seelannin kulttuurisydämeksi ja se on vulkaanisesti aktiivista aluetta. Käytännössä se tarkoittaa geysirejä ja niissä pulikointia! Maisemat ovat (vaihteeksi) henkeäsalpaavia ja kuin toiselta planeetalta.

Photo: here

3. West Coast Wildlife Centre
Täällä meidän on mahdollista päästä näkemään harvinaisten kiivi lintujen poikasia. Jokaiselle kierrokselle otetaan vain kahdeksan ihmistä, joten tilaisuus on ehdottomasti ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan tuohon lentokyvyttömään lintuun, jota elää luonnonvaraisena ainoastaan Uudessa-Seelannissa. Alueella on tietysti paljon muutakin nähtävää ja koettavaa, kuten esimerkiksi retki Franz Josef Glacierille.

Photo: here


2. Hobittila (sekä tietysti muut Hobitti ja Sormusten herra -elokuvien kuvauskohteet)
Mitä olisi matka Uuteen-Seelantiin ilman tätä kohdetta? Hobittila on ehdottomasti kunniamaininnan arvoinen, sillä vaikka se on selkeä turistikohde paikalliset tuntuvat arvostavan sitä ja vaalivan sitä rakkaudella. Hobittilassa voi vaikka järjestää häät jos siltä tuntuu, mutta siellä on myös tarjontaa joka tyydyttää tavallisenkin matkaajan tarpeet. Green Dragon ei esimerkiksi ole vain koriste, vaan siellä voi pysähtyä nauttimaan kolpakollisen olutta aitoon hobittityyliin.

Photo: here

1. Hobitti – Viiden armeijan taistelu
Se asia, mikä meidät tähän seikkailuun alun perin yllytti eli mahdollisuus nähdä trilogian päätösosa maassa, joka teki Keski-maan todelliseksi. Vielä ei ole tietoa millaiset karnevaalit elokuva tuo mukanaan, mutta uusiseelantilaiset ovat ottaneet Sormusten herrat ja Hobitit niin omikseen ja osaksi tavallista arkea, että se on taatusti jotain ainutlaatuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti