tiistai 24. helmikuuta 2015

And the Oscar goes to..


Sunnuntai meillä kului Oscar -humun merkeissä. Ei nyt sitten oltu lähelläkän rikospaikkaa, koska meillä ei tosiaan ollut mitään mahiksia päästä minkäänlaiselle näköetäisyydelle ja lisäksi on olemassa se tosiasia, että meidän koivissa jöpöttää tuoreet tatuoinnit joiden puolesta friikataan jo muutenkin ihan tarpeeksi... Joten ostettiin läjä märssyä (joista puoles syötiin jo ennen kuin red carpet -osiokaan oli alkanut) ja hautauduttiin sängylle niiden sekaan. Se oli kyllä jännää, ettei tarvinut valvoa läpi yön vaan Oscarit pyörivät mitä parhaimpaan telkkarin katseluaikaan. Ulkonakin satoi joten ihan jees.

photo: here

Red Carpet -osio kestikin täällä sellaiset...melkein neljä tuntia. Eikä siinä osassa tapahtunut melkein mitään jännää. Turhia dudeja, jotain lätinää puvuista ja muodista turhien dudejen päälllä ja näin. Jossain vaiheessa saatiin sentään Benedict Cumberbatch rutuun ja meiksi heitteli telkkariruutua sydämensä riekaleillla. Voi sitä onnekasta naista, joka tuon kanssa on päässyt perhettä perustamaan.

Mut asiaan! Tuo riittääkin tuosta Red Carpetista koska se oli tosiaan aikasta boring, joten siirrytään sisätiloihin. Pari sanaa Neilin juontomeiningeistä vaikkapa tähän alkuun... Mies veti hyvin ja rempseästi ja alkubiisikin oli oikein muikea... vaikkei ole tai tule koskaan olemaankaan Boob Songin voittanutta.

photo: here

Käydäänpä sitten käsiksi voittajiin ja meidän veikkauksiin. Sanotaan heti alkuun, ettei oltu nähty noita dokkareita, vieraskielisiä tai lyhäreitä joten sivuutetaan ne tässä nyt karusti, pystytte varmasti kaivamaan ne jostain muualtakin. Feast lyhärianimaatioista oli ainut mikä oltiin nähty ja se vei myös pystin! Jee! Kiva pikku pätkä, mikä pisti kaksi idioottia parkumaan ihan vain näyttämällä, miten koira syö lihapullia... Gröhöm... Juu, mutta sitten näitä joista meillä on jotain sanottavaa. En muista enää tarkkaa järjestystä jossa pystit jaettiin, joten nää tulee vähän mutu -tuntumalla. Koittakee kestää.

Ensimmäisenä jaettiin miessivuosan pysti joka meni J.K. Simmonsille. Meillä sekä veikkaus, että suosikki ehdokas oli Edward Norton koska no... ei oltu noista kategorian leffoista nähty muuta kuin Birdman ja siinä Edward veti kyllä hyvin, muttei siitä sitten voittoa kuitenkaan tullut.

kuva tumbrlista, linkki katos.

Naissivuosa veikattiin Emma Stonelle Birdmanista. Nähty oltiin myös Meryl Streep Into the Woodsissa ja Keira Knightley The Imitation Gamessa, mutta noista kumpikaan ei oikein vakuuttanut joten Emma Stone oli helppo valinta. Pystin vei kuitenkin Patricia Arquette Boyhoodista, joten metsään mentiin tässäkin.

Puvustuksessa osuttiin ensimmäisen kerran napakymppiin kun pysti meni Grand Budapest Hotelin dudeille ja tuo leffa oli meillä valittuna niin omaksi suosikiksi kuin myös voittajaksi. Aika hyvin siis! Kunnia meikeistä ja kampauksista meni niinikään Grand Budapest Hotelille joten sekin veikattiin nappiin! Vaikka osa allekirjoittaneen sydämestä kuuluukin Guardians of the Galaxylle koska no... sininen Lee Pace. Mutta kyllä GBH oli pystinsä ansainnut.

photo: here

Production design:in (jonka suomenkielinen termi katos just) pysti meni myös Grand Budapest Hotellille, joskin me veikattiin vatipäinä Interstellaria. Suosikeissa meillä oli kyllä voittaja sekä sen kaverina Imitation Game, joten... oli sekin jotain, eh? Erikoistehosteista Interstellar sitten palkittiinkin, joskin me oltaisiin se pysti annettu mieluummin Dawn of the Planet of the Apesille koska no... Weta. Ollaan puolueellisia. Veikattiin kyllä Interstellaria.

Kuvauksesta me uskottiin pystin menevän Grand Budapest Hotelille, joka oli myös allekirjoittaneen suosikki tässä kategoriassa siinä missä Mira vannoi Birdmanin nimeen, joka pystin sitten lopulta veikin. Leikkaus -kategoriassa rysäytettiin jälleen metsään koska veikattiin American Sniperia ja rakastettiin Imitation Gamea, mutta Whiplash (jota ei siis olla nähty) vei voiton.

photo: here

Animaatiokategoria oli jännä, sillä meiksi veikkasi voittajaksi Big Hero 6, vaikka henkilökohtaisella tasolla How to Train Your Dragon 2 onkin lähempänä sydäntä. Miralla tämä oli toisin päin, eli vaihdettiin noita päiksemme. Ehehe, tajusko joku? Ai ei? No ei sitten. No, Big Hero 6 voitti eikä allekirjoittanut siitä mitenkään katkeroitunut, koska törkeen hyvä leffa kuitenkin kyseessä.

Äänimiksauksessa oltiin jälleen kerran jossain täysin väärässä ulottuvuudessa, koska veikattiin American Sniperia ja suosikiksi nostettiin Birdman. Vaan ei, kun palkinto menikin Whiplashille. Äänileikkaus olikin sitten jännempi kategoria, koska se oli ainut jossa meidän rakas kultimuru Hobitti 3 oli ehdolla ja totta kai liputettiin sen puolesta, vaikka Mira veikkasikin voittajaksi Interstellaria ja meiksi American Sniperia, joka sitten lopulta voitti. Jee?

photo: here

Seuraavaksi musakategoriat. Original scoren (suomenkieli katos taas johkuu Siperiaan) voittajaksi veikattiin onnistuneesti Grand Budapest Hotelia, joka oli allekirjoittaneen suosikki siinä missä Mira liputti Interstellarin puolesta. Biiseistä ainut joka oikeastaan edes nappasi millään tasolla oli Everything is Awesome, joten se oli meidän voittajasuosikki. Meiksi uskalsi veikata sitä myös voittajaksi, siinä missä Mira osui nappiin Glorylla. Josta mä en sanokaan yhtään sen enempää, ettei kenellekään tule paha mieli.

photo: here

Sovitetusta kässäristä iskettiin veikkaus Theory of Everythingiin, vaikka liputettiinkin Imitation Gamen puolesta. Hämmennys olikin melkoinen, kun Imitation Game sitten menikin voittamaan pystin. Allekirjoittanut tunnustaa pirauttaneensa pari kyyneltä kiitospuheen aikana... Originaalista kässäristä veikattiin voittajaksi Boyhoodia, siinä missä meiksin suosikiksi nousi Grand Budapest Hotel ja Miran Birdman. Ja Birdmanille voitto sitten menikin.

Ohjauksen pysti oli meiksille hankala veikattava, joten matkin Miraa ja veikkasin voittajaksi Wes Andersonia Grand Budapest Hotelista. Metsään mentiin taas kerran niin, että ryminä kävi kun Oskari ojennettiin Alejandro G. Iñárritulle Birdmanista. No, ei huono!

photo: here

Tässä kohtaan alettiinkin sitten olemaan jännän äärellä, kun noita viimeistä kolmea pystiä jaettiin. Miespääosasta oma suosikki oli Pentti Benedict Cumberbatch, koska no... Daa? Ei olla puolueellisia tai mitää. Mutta no, veikattiin kyllä Eddie Redmaynea ja tuolle se menikin, ihan ansaitusti kylläkin. Eddien kiitospuhe olikin jotain niin suloista, ettei kaukana ollut että oltaisiin taas kyyneleitä tirauteltu. Sori, Benkku, ehkä ensi kerralla...

photo: here

Naispääosan veikkaus oli aikamoista feilaamista, koska Miran check -listalla oli ainoastaan Theory of Everything ja meiksillä Gone Girl sen lisäksi. Veikattiin sitten Rosamund Pikea voitajaksi aika jokerilla ja metsään tietysti mentiin, kun voittajaksi kruunattiin Julianne Moore Still Alicesta.

Parhaassa elokuvassa meiksi mennä rymisteli pöpelikköön ihan ittekseen, koska veikkasin voittajaksi Boyhoodia ja omaksi suosikiksi nostin Imitation Gamen, kun taas Mira se veikkasi Birdmania, joka oli myös tuon oma suosikki. Miralla siis meni niin nappiin kuin mennä voi, koska Birdman tuon pystin sitten lopulta voitti.

photo: here

Oli oikein mukava gaala, jota oli jännä katsella koska ei ollut yksittäistä leffaa joka olisi putsannut pöydän joka kategoriassa. Ikimuistoista oli myös Neil lavalla pelkät kalsarit jalassa!

Eipä kai tuosta mitään sen jännempää sanottavaa ole. Hämmentävää oli, kun ei gaalan päätyttyä kaatunut sänkyyn tai juossut töihin/kouluun pää kolmantena jalkana...

P.S. Enää pari viikkoa aikaa, ääääks! Yritetään tällä viikolla tehdä jotain edes etäisesti kiinnostavaa, jos koivet vaan sallii...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti