keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Where clouds roll by

Hurraa! Kili the Laptop survived! Eli kaksi päivää se tarvitsi lepoa, mutta palasi kuitenkin elävien kirjoihin. One last time ja silleen, hmmh? Nyt se ansaitsee kunnon hautajaiset lauantaille! Jee!



Mutta nyt asiaan. Toissapäivänä tosiaan käytiin pizzalla ja eilen.. Ei tehty mitään. Eikun tehtiinpäs! Telkasta tuli Lord of the Rings-maratoni ja vielä ilman mainoskatkoja! Sitä me sitten töllötettiin koko päivä, mutta ennen kuin kukaan menee liiaksi meitä tuomitsemaan niin puolustaudutaan sillä että täällä on ollut aika sateinen ja "myrskyisä" sää pari viime päivää. On satanut vettä ja taisi joku ukkoskuurokin mennä ohitse.. Ja tänään kun käytiin syömässä niin dude tiskin takana päivitteli mulle kuinka on myrskynnyt pari viime päivää joten jos paikallinen on sitä mieltä.. On ehkä hyvä että istuttiin sisällä ja katsottiin LotRia.



Mutta tänään sitten nostettiin pyllymme tästä kauniilta patjalta ja lähdettiin kohti.. No en tiedä missä kaupunginosassa oikeastaan käytiin, mutta köröteltiin sinne joku puoltoista tuntia ja vaihdettiin kerran bussia. Ja kohteena oli tänään Natural History Museum! Löydettiin perillekin helposti ja koska niillä on jokaisen kuun ensimmäinen tiistai vapaapääsy niin ei edes maksettu tämän päivän huvitteluista mitään!



Ensimmäisenä vastaan tuli jäätävän kokoisen fisun luuranko ja sen perään heti T-Rexin vastaava luuhärpäke nuijimassa jonkun vegaani-dinon luurankoa. Tästä aulasta lähtiin sitten johonkin suuntaan ja päädyttiin tutkailemaan öö.. norsuja ja leijonia ja ties mitä siistejä Savanni-elukoita. Niitä oli siellä vitriini kaupalla ja ihan vain spämmäämisen ilosta otettiin kuva melkein kaikesta. No ei oikeesti otettu edes kaikesta kuvia eikä kaikki edes päätynyt instaan, koska heijastukset ja ties mitkä oli aina tiellä.



Toinen huone piti sitten sisällään metsän ja vuoriston eläimiä kuten karhuja ja kissaeläimiä ja vuohia ja kaikkea. Ja taisi samaisessa huoneessa olla jotain mursujakin ja apinoita ja.. En tiedä. Oli niin paljon kaikkea että en nyt muista mitä oli missäkin huoneessa. Susia ja kettuja ainakin oli!



Jatkettiin siitä sitten jääkausi-osastolle josta saitte esimakua jo silloin kun käytiin niillä öljykuopilla jokunen viikko takaperin. Taas oli mammutteja ja sapelihammastiikereitä poikineen, joskaan ei yhtä paljon kuin Page Museumissa, joskin se nyt olikin pääasiassa juuri jääkausijutuista. Seuraavaksi mentiinkin sitten katselemaan jäätävän kokoisia dinosauruksien luurankoja! Siellä oli pitkäkaulakin ja jumankauta sen kaula oli pitkä. Tai siis.. Ei siitä saanut mitenkään edes kuvaa kun aina jotain jäi puuttumaan! Aivan mahtavaa.



Museosta löytyi myös intiaani-osio ja joku "Näin Los Angeles kehittyi Los Angelesiksi"-alue, joka tuntui vähän hämärältä luonnonmuseoon istutettuna mutta oli sekin aika siisti. Vaikkei kyllä läheskään yhtä siisti kuin dinosaurukset ja elukat. Lisäksi tarpeeksi kauan pyörittyämme, löydettiin myös jotain eläviä ötököitä purkeissa. Kuten tarantella ja skorpiooneja ja jotain jäätävän kokoisia matoja. Ne oli aika rumia, hyi.



Kierroksen päätteeksi ostettiin vielä pari pätsiä, jotka pitäisi nyt vielä ommella turistilaukkuihin ennen kuin suuntaamme kulkumme Suomea kohden. Btw. kuultiin tänään että Norwegian lakkoilee, joten katsellaan päästäänkö koskaan Suomeen saakka. höhhöhö.
No lopuksi käytiin vielä vähän safkaamassa ja sitten tultiin kotiin hakkaamaan Kiltsuun vähän eloa.. Ja se heräsi! Hurrey! Huomenna tapahtuu kanssa jotain jännää, joten jos Kiltsu ei kuole uudestaan niin pysykäähän kuulolla!


ps. mietittii hyvää loppubiisii ja oltii et "Pikkutassus oli joku kiva!" ja sit oltiiki et "au, all the feels.".....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti