lauantai 14. helmikuuta 2015

He's my friend and a whole lot more!

Hei! Kerrankin jotain kerrottavaa koska ollaan oltu nyt enemmän tai vähemmän jännän äärellä kaksi päivää! Ei siis olla vaan lahnattu ja oltu tekemättä mitään, köh.. No ehkä vähän sitäkin, mutta ollaan myös hilattu pyllyjämme pitkin Losin katuja! Whii!



Eilen olikin rankkaa kun piti herätä jo yhdeksältä aamulla ja yrittää jotenkin raahautua juomaan kahvia ja sitten taas bussein ja metroin lähteä suuntaamaan kulkua kohti Wilshirea. Samalla hyräiltiin vähän Denver the last dinosaurin tunea. Sanooko Denver muuten kenellekään mitään?



No aikamme bussissa istuttuamme, saavuttiin lopulta oikealle pysäkille ja siitä sitten käveltiin aikamme johonkin Museum Squarelle tai vastaavalle. Meinattiin ensin mennä väärään museoon, koska niitä oli siellä jokunen, mutta lopulta nähtiin mammutteja jumittuneina tervakuoppaan ja löydettiin tämän johtolangan myötä Page Museumiin.



Page Museum on nyt siis sellainen mesta, mikä keskittyy jääkauteen ja nähtiin paljon sapelihammastiikereiden ja mammuttien ja ties minkä sukupuuttoon kuolleiden otusten jämiä. Jännää tässä oli nyt tietysti se että nuo kaikki luut oli kaivettu esiin tämän museon alapuolella sijaitsevasta terva.. voisiko sitä nyt sanoa tervapelloksi tai kammioksi tai mikä nyt olikaan. Joku semmonen.



Meidän museossa hillumisemme alkoi sitten sopivasti kierroksella, jossa meille kerrottiin että seisoskellaan paraikaa tuollaisen tervapellon päällä ja että alueelta on kaivettu esiin miljoonia fossiileja, isompia ja pienempiä aina mikrokokoisiin saakka. Yksi ihminenkin näiltä tervapelloilta on löytynyt!


 

Yleisesti näitä tervajutskia kai kutsutaan kuopiksi tai.. lammiksi tai mitä vielä, mutta opas kertoi senkin että oikeastaan "tervakuopat" on enemmänkin ihmisten tekemä juttu eikä niitä ilmeisesti juurikaan ollut jääkaudella. Eläimet, joiden luita näistä tervakuopista on kaivettu, eivät suinkaan hukkuneet tai uponneet tervaan vaan jäivät yksinkertaisesti jumiin. Opas kertoi että jäätävän kokoisen mammutin tarvi astua neljän tuuman verran tälläiseen tervaläjään ja siihen se sitten jäi, päätyen joko kuolemaan nälkään tai sitten villipetojen lounaaksi. Joskus toki kävi niinkin että nämä villipedot sitten aterioimisensa jälkeen jäi nekin kiinni ja se siitä sitten. Toivottavasti oli maittava viimeinen ateria.

Sisällä kierreltiin sitten aikamme ja nähtiin noita näistä pelloista tai kuopista ylös kaivettuja luurankoja. Kun koko museo sitten oli kierretty läpi, päätettiin nälissämme lähteä etsimään jotain sapuskaa. Sellaistakin saatiin napaamme ja sen tuoksinnassa tajuttiin että oltiin samaisella kadulla kuin pahamainen nörttikauppa Potter-teemoineen eli The Whimsic Alley. Willun kartta tosin väitti että se on kuuden ja puolen kilsan päässä joten uskottiin vahvasti ettemme joudu sen armoille vielä.. Mutta sitten se pomppasi ihan yllättäen vastaan ja oltiin että.. apua. Sisään kuitenkin oli asteltava.



The Whimsic Alley.. Se tosiaan keskittyi enimmäkseen Potteriin ja sieltä löytyi vaikka mitä Potter-krääsää, joista hienoimmat oli taikasauvoja ja tupien väreillä höystettyjä kaulahuiveja/pipoja. Ainakin näin äkkiseltään muisteltuna. Allekirjoittanut tosin osti vain pienen kirjan, Book of Spellsin. Tosin niin paljon nähtävää kaupassa oli jo pelkästään Potterin osalta että sinne on pakko mennä uudestaankin vielä, ihan jo senkin takia että sisäistettävää on ja paljon.
Siinä missä mä kykenin liikkumaan kaupassa Potter-sälien ja Game of Thrones-sälien seassa, Willu jumittui aika liki pieneen huoneeseen joka oli omistettu Sherlockille ja Doctor Wholle. Ostipa se itselleen jäätävän kokoisen kahvimukinkin Doctor-teemalla. Ja Sherlockin naama-pinssin. Muuta ei mukaan lähtenyt, ei ainakaan vielä. Siisti mesta kyllä! Ehkä ensi kerralla uskalletaan/tajutaan ottaa kuviakin siitä.




Kotiuduttiin sitten joskus, lahnattiin ja lopulta nukahdettiin. Tänään saatiin nukkua pitkään, minkä jälkeen olikin sitten mukavaa lähteä Starbucksin kautta jälleen kohti Hollywoodia. Tänään käytiin sitten Madame Tussaudsin vahanukkekabinetissa, jossa tavattiin paljon julkkiksia ja päästiin ihan iholle! Uh! Okei vahanukkeja tosiaan, mutta aivan törkeen aidon näköisiä! Ainakin suurin osa, osa näytti enemmän tai vähemmän pelottavilta.




Ensimmäisenä suunnattiin hissillä kolmoskerrokseen, josta löytyi kaiken maailman pop-muusikkoja aina Lady Gagasta One Directioniin. Willu halusi One Directionin kanssa yhteiskuvan, mutta se ei uskaltanut mennä sinne sekaan peläten että ne herää henkiin ja kuristaa sen. On kuitenkin perjantai kolmastoista ja silleen. Olisi aika epäonnista joutua One Direction-vahanukkejen takia hautaan.




Vähän aikaa pyörittyämme, alkoi tulla sitten meitä enempi kiinnostavia dudeja vastaan, kuten nyt vaikka.. Star Trekin dudet. Joku Wolverine. Sit oli kans Zorro. Ja Rocky. Ja länkkäreitä. Ja John Travolta. Ja Avengers-dudeja kuten Captain America ja Ironman. Ja joku dude kamelin kanssa.. Ja ties mitä jännää! Oli aika hauskaa, etten sanoisi.




Kierroksen jälkeen päästiin sitten katsomaan vielä animoitu Marvel-pätkä 4D:nä ja oli aika jännää kun joku räkii ruudulta sun naamalle tai hipelöi sun nilkkoja yh! Siinä seikkaili Avengers-dudet ja Spiderman ja tietysti Loki aiheutti hämmennystä. Aika hauska pätkä sekin!




Madame Tussaudsin jälkeen käytiin vielä Hot Topicissa, koska Willu halusi ostaa Doctor Who-mekon. Ja koska siellä on aina toinen tuote -50 prossaa niin mä menin sitten ostamaan Maraunders Map-mekon Potterista. Aika hienoja nekin! Tämän jälkeen sitten lähdettiin suuntaamaan kulkumme taas kotia kohti, jottei missattaisi viimeistä bussia ja jäätäisi Crenshawiin.




Eipä tässä kai muuta! Huomenna on ystävänpäivä ja täällä on jotkut pikkutyttökekkerit, joten lähdetään Redondo Beachille evakkoon ja Willu käy kuulemma uimassa. Palaillaan taas astialle! Heipa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti